Dag 2 – Iberico ham tour
Na een heerlijk ontbijt in het hotel gaan we met de bus de stad uit en op zoek naar de Iberische varkens.
Iberico ham is afkomstig van het Zwarte Iberische varken, zeer gewaardeerd in de Spaanse gastronomie en wereldwijd erkend. Het zwarte Iberische varken wordt in vrijheid grootgebracht in houten graslanden -waar ze eikels eten- die wij ook gaan bezoeken.
Iberico hamtour inclusief lunch – tijdens een bezoek aan het mediterrane bos en de Iberische varkensboerderij leer je over de lokale kruiden, grassen en bomen die dit bos uniek maken. De varkens worden gevoerd, waardoor we heel dichtbij kunnen komen en leren over de verschillende rassen. De gids geeft uitleg over de verschillende kleurlabels, het verschil tussen Iberische ham van eikels en Iberische ham van cebo. En we bezoeken het museum. Na afloop een heerlijke lunch en proeverij van alle soorten Iberico vlees.
De tour inclusief rit naar de locatie (1.5 uur vanaf Sevilla) duurt ±9 uur. Inclusief lunch geserveerd als vleeswaren en voor elke twee personen een schotel gerookte ham, geserveerd met brood en lokale wijnen.