12 daagse Foodtour Vietnam

Ontdek de eetgewoonte van de Vietnamese keuken! Laat je verrassen door de geweldige keuken van Vietnam. Iedere regio heeft zijn eigen speciale gerechten.

 

Prijs: vanaf €1844,- p.p.

  • Bezoek Do Phu Café
  • Streetfood tour
  • Cu Chi tunnels & Mekong Delta
  • Drijvende markt van Phong Dien
  • In de voetsporen van Anthony Bourdain

Reisinformatie

 

 

 

  • Belangrijke informatie
    • Mocht je speciale dieet wensen hebben, dan horen wij dit graag vooraf, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
    • In verband met de weersomstandigheden kan het zijn dat het programma wordt aangepast of er delen moeten worden geannuleerd, het is ten alle tijden aan de gidsen om te bepalen of het verantwoord is om de excursie uit te voeren.

    De reis kan ook verlengt worden tot aan Hanoi.

  • Prijsinformatie

    Prijs vanaf €1844,- p.p.

    op basis van 2 volwassenen 

    Inclusief

    • Maaltijden en excursies volgens programma
    • Engelstalige gids en chauffeur
    • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
    • Transfers
    • Verzekering tijdens de motor tour
    • Binnenlandse vluchten

    Exclusief

    • Internationale vluchten
    • uitgaven van persoonlijke aard
    • reserveringskosten € 45.00 per boeking
    • calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
    • deelname SGR € 5.00 per persoon
    • verzekeringen
    • visa en inentingen, waar nodig

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma
  • Dag 1 Aankomst Saigon en stadstour en bezoek Do Phu Cafe

    Na een lange zit arriveer je op de luchthaven van Saigon – Tan Son Nhat. Onze lokale gids staat je al op te wachten en brengt je in een klein uurtje naar je hotel. Doe je goede schoenen aan, want we gaan al lopend de stad verkennen. Onze Engelstalige gids neemt je mee naar alle belangrijke historische bezienswaardigheden van de stad.

    Een bijzondere laatste stop die we vandaag maken voor we terugkeren naar het hotel is café Do Pho en Comm Tam Dai Hàn. Het is een museum/koffiegelegenheid waar we warme of koude koffie kunnen drinken en elkaar wat beter leren kennen.

  • Dag 2 Cu Chi tunnel, Mekong river en Tho tour

    Na een vroeg ontbijt gaan we de drukte van de stad in op weg naar de Cu Chi tunnels. Hier gaan we leren en zien over de oorlog in Vietnam.

    Na dit bezoek is het tijd geworden voor de lunch. Dit doen we  in een lokaal kalfsvlees-restaurant, een specialiteit van Cu Chi.

    We vervolgen onze weg naar My Tho voor een boottocht op de Mekong rivier en een bezoek aan een lokale boerderij-boomgaard om verschillende tropische vruchten te proeven, zoals jackfruit, ananas, longans, ramboetans, pomelo’s, dragon fruit, enz. Het is seizoensgebonden welk fruit we kunnen proeven. Vandaag overnachten we in een homestay bij een lokale familie.

  • Dag 3 Streetfood tour in Can Tho en workshop Banh Hoi Mat

    Na het ontbijt rijden we in 2,5 uur naar de Can Tho regio, waar we gaan overnachten in de Mekong Silt Ecolodge. Na de check-in stappen we op de fiets. Onderweg stoppen we voor wat kokossap, dit moet je zeker eens proberen. We gaan leren hoe we Bánh Hoi Mat Võng moeten maken.

    Na een lichte lunch fietsen we verder naar het huis van een andere familie om te genieten van vers fruit en te leren hoe je bananentaart maakt. Na het eten van de bananentaart fietsen we terug naar de lodge en heb je even lekker de tijd om te relaxen.

    Tegen de avond gaan we weer op pad in het centrum van Can Tho voor de street food-tour met onze lokale gids, hij is een gepassioneerde fijnproever en zal ons meenemen in de keuken van deze regio.

  • Dag 4 Drijvende markt en bezoek rijstnoedel huis

    Het wordt echt een vroegertje vandaag, want om 5 uur stappen we aan boord van een kleine boot naar de drijvende markt van Phong Dien. De markt staat bekend om zijn verscheidenheid aan vers fruit en andere lokale producten. Honderden boten verzamelen zich daar nog elke ochtend om te kopen en verkopen. Tijd voor het ontbijt en een kop koffie of thee.

    Na het ontbijt bezoeken we een huis waar rijstnoedels (hu tieu) worden gemaakt van rijstmeel en maniokmeel. Op de terugweg naar de lodge bezoeken we een cacao tuin om uit de eerste hand te zien hoe ze hier verse chocolade maken en mogen we natuurlijk proeven. Eenmaal terug bij de lodge heb je vrije tijd tot we de stad weer in gaan om weer lekker te genieten van alle streetfood.

  • Dag 5 Stadswandeling Hoi An en Anthony Bourdain plekjes

    We vliegen vandaag naar Danang en verder per taxi naar Hoi An. Onze gids neemt ons mee oor een wandeling in de oude stad Hoi An – een UNESCO-werelderfgoed. Tijdens de wandeling  gaan we weer nieuwe dingen proeven. Een wereldberoemd gerecht – de zogenaamde Banh Mi bij Banh Mi Phuong. Deze specifieke banh mi-kraam en dit Vietnamese hartige broodje werden beroemd door wijlen Anthony Bourdain. Anthony heeft ervoor gezorgd dat de eetgelegenheden waar hij tijdens zijn shows is geweest tot ware trekpleisters zijn geworden.

    Met tips van onze lokale agent kan je op eigen gelegenheid een streetfood-tour doen door Hoi An. Er zijn tal van gerechten die je tijdens deze tour kunt proberen. Hoi An-specialiteiten zoals White Rose, Cao Lau zijn te vinden in veel restaurants en eetkraampjes.  Sla vooral de gerechtjes als Da, Ca en Muc tron (papajasalade met gebakken inktvis, droge vis, geraspte varkenshuid en Tra Que-kruiden) niet over.

  • Dag 6 Fietstour Thui Bon river en kook- en lataarnworkshop

    We stappen weer op de fiets en fietsen langs de Thu Bon-rivier en de Hoi An Central-markt en we bezoeken een lokaal vissersdorp.

    Onderweg genieten we van een boottocht van een uur in een water-kokosnootboot om daarna de reis te vervolgen naar het groentedorp Tra Que, dat bekend staat om zijn biologische kruiden en groenten. Hier leer je over een duurzame landbouwmethode die de lokale boeren al eeuwenlang hebben ontwikkeld en die nog steeds wordt gebruikt.

    Na een bezoek aan een plaatselijke familie en hun tuin, krijg je een leuke kookles en lunch je voordat we verder gaan. Je leert hier 2 gerechten maken: Tam Huu-Tra Que specialiteit en Banh Xeo.

    De volgende stop is een lokale lantaarn workshop waar je leert hoe je lantaarns maakt en je neemt je eigen product mee naar huis als souvenir.

  • Dag 7 Vrije dag Hoi An

    Je hebt vandaag lekker de dag voor jezelf. Onze gids heeft genoeg suggesties wanneer je niet met een boek aan het zwembad wilt liggen.

  • Dag 8 bezoek Marble Mountians en wandeling Cho Con markt

    Na het ontbijt rijden we naar Da Nang. Onderweg stoppen we om de Marble Mountains of Five Element Mountains te bezoeken. We wandelen naar de Am Phu-grot en lopen door tot de top van de berg voor een prachtig uitzicht op de stad Da Nang.

    Na deze lekkere ochtendwandeling rijden we door naar de  Cho Con (Con-markt) voor onze lunch tour. Cho Con is het culinaire hart van de  kuststad.

    Vanavond ben je vrij om zelf de stad te verkennen, te slenteren en eten van alles wat je die middag tijdens de tour hebt gezien.

  • Dag 9 Hai Van Pass op weg naar Hue

    Rond 9.00 uur vertrekken we richting Hue. De reis is 160 km, via de schilderachtige bergachtige route over de spectaculaire Hai Van Pass. Eenmaal aangekomen bij het hotel leggen we de spullen op onze kamer en gaan we de stad in met de riksja (Cyclo). De tocht duurt ongeveer 1 uur.

  • Dag 10 Motor tour in Hue en kookles in pagode

    De motor tour in Hue wordt gegarandeerd het hoogtepunt van je reis. We starten rond 8 uur net na je ontbijt. Met de motor kan je deze oude en charmante stad goed verkennen. Tijdens deze tour treden we in de voetsporen van Anthony Bourdain, de legendarische chef-kok, New York Times best verkopende schrijver en tv-persoonlijkheid.

    Hue wordt ook beschouwd als het grootste boeddhistische centrum in Vietnam, met een hoog percentage van de bevolking dat het boeddhisme beoefent of gelooft. De meeste Hue-mensen aten om religieuze redenen alleen veganistisch op de eerste dag van elke maanmaand en op elke dag met volle maan. Misschien is dat de reden waarom de veganistische keuken in Hue razend populair, divers en lekker is. Reden om tijdens de motortour een kookles te hebben in een lokale pagode. Je kookles leraar is een boeddhistische non.

  • Dag 11 Saigon night tour per Vespa scooter

    We vliegen terug naar Ho Chi Minh stad, waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt.

    We ontmoeten elkaar om 18 uur in de lobby voor de start van onze vespa food tour. We gaan ruim 4 uur fijnproeven in Saigon. Tijdens de tour ervaar je Saigon zoals de lokale bevolking dat doet. Geniet van het nachtleven en eet heerlijke gerechten, terwijl je je verplaatst op je Vespa-scooter.

     

  • Dag 12 Chinatown in Saigon en vertrek

    Vandaag is onze vertrek dag uit Saigon naar huis. Vlieg je pas aan het einde van de middag of avond is er nog tijd om een bezoek te brengen aan Cho Lon (ook bekend als Chinatown) en maken we een markt tour met lokale gids.

    Helaas zijn we aan het einde gekomen van deze mooie culturele en culinaire rondreis. Onze gids brengt ons naar het vliegveld en neemt afscheid.

Wat mijn klanten zeggen

Foto's

Reisvoorstel aanvragen

Reisvoorstel aanvragen?

Je bent enthousiast, hebt mooie reisideeën en wilt graag persoonlijk advies?

Deel met mij jouw reiswensen via het aanvraagformulier hiernaast.

Vul je gegevens in en dan neem ik binnen 1 werkdag contact met je op.
We bespreken dan jouw reiswensen telefonisch, via mail of Teams!

Ik kijk er naar uit om jouw rondreis op maat te organiseren.

Persoonsgegevens

0

Reiswensen